Gerustgesteld op 'sabbatical'

Job van Venrooij (30) gaat vanaf januari voor 5 maanden op reis. Hij zocht wel eerst uit hoe het zit met zijn pensioen bij zo’n sabbatical. Het klantteam van PPF APG hielp hem daarbij.

Job werkt op de communicatieafdeling van APG. Ben je als APG’er vijf jaar in dienst, dan mag je volgens de cao een aantal maanden onbetaald verlof opnemen. Job maakt daar binnenkort gebruik van. Maar voor hij zijn reis met zijn vriendin door Midden- en Zuid-Amerika definitief uitstippelde, zat hij wel met een aantal vragen over zijn pensioen.

'Ben ik tijdens mijn reis wel verzekerd?'

Job: “Ik maakte me zorgen dat ik tijdens die maanden onbetaald verlof ook het werkgeversdeel van mijn pensioenpremie voor mijn rekening moest nemen. Dat zou behoorlijk op ons reisbudget drukken. Ook vroeg ik me af of ik tijdens mijn reis nog wel verzekerd zou zijn tegen bijvoorbeeld arbeidsongeschiktheid. En hoe het precies zit met het nabestaandenpensioen.”

Uitleg van het klantteam

Via de website van PPF APG stuurde Job daarom een mailtje met zijn zorgen en vragen. Al de volgende dag werd hij door iemand van het klantteam gebeld die vervolgens alles helder op de mail voor hem uiteenzette. Job: “Ik kreeg een goede uitleg over hoe het precies zit. Zo bleek dat ik tijdens mijn verlof actief deelnemer van PPF APG blijf, maar dat ik zelf kan kiezen voor volledige doorbetaling van de premie of voor voortzetting op basis van risicopremie. Ik koos voor dat laatste.”

Snel en goed geholpen

Dit betekent dat er tijdens Job’s sabbatical geen opbouw plaatsvindt van ouderdoms-, partner-, en wezenpensioen. Hij blijft wel verzekerd voor het overlijdens- en invaliditeitsrisico tegen een risicopremie. Dat is een bepaald percentage van zijn salaris. Job: “Het komt neer op slechts enkele tientallen euro’s per maand voor de maanden dat ik weg ben. Supergoed nieuws dus! Ik ben echt heel goed en vooral snel geholpen door het klantteam. Hierdoor was ik snel gerustgesteld en kon de voorpret definitief beginnen.”

Stel jouw pensioenvraag

Heb jij ook een prangende vraag over jouw pensioen? Het klantteam van PPF APG helpt.

01-10-2018