PPF APG investeert in infrastructuur projecten, waaronder zonne- en windenergie

PPF APG neemt voor bijna € 1 miljoen deel in een belegging in alle projecten gekocht uit het Dutch Infrastructure Fund (DIF) II en enkele projecten uit DIF III.

Het gaat om 48 projecten in totaal. Bijvoorbeeld het DUO-gebouw in Groningen, de Montaigne school in Den Haag en de toegangsweg tot de haven van Rotterdam: het deel van de A15 tussen de Maasvlakte en Rotterdam Vaanplein. In de portefeuille bevinden zich ook projecten voor zonne- en windenergie in Frankrijk en Duitsland. Deze zijn goed voor de energievoorziening van zo’n 120.000 huishoudens per jaar.

Duurzame ontwikkelingsdoelen

De beleggingen in verschillende projecten dragen bij aan de Duurzame Ontwikkelingsdoelen van de Verenigde Naties. Deze 17 doelen zijn onderverdeeld in subdoelen. Ze moeten ervoor zorgen dat de wereld zich zo ontwikkelt dat voorzien kan worden in de behoeften van de huidige generaties. Zonder dat dit ten koste gaat van de mogelijkheden van toekomstige generaties. Ze moeten een eind maken aan armoede, ongelijkheid en klimaatverandering in 2030.

Lees ook

18-07-2017