Transitie naar een duurzame economie als grote kans

Ontmoeting met Al Gore op de Impact Summit Europe 2017

Koningin Maxima en Al Gore (voormalig vice president van de Verenigde Staten en bestuursvoorzitter van Generation Investment Management) bezochten op 21 maart jl de Impact Summit Europe in het Vredespaleis te Den Haag.
Deze conferentie stond in het teken van het richten van investeringen op de Duurzame Ontwikkelingsdoelstellingen (SDG's: Sustainable Development Goals) van de Verenigde Naties.
Marco Brouwer (werkgeversvoorzitter, PPF APG) en Claudia Kruse (managing director ESG, APG AM) ontvingen een uitnodiging om deel te nemen aan een discussie met Al Gore, samen met 6 andere vertegenwoordigers uit de Nederlandse pensioensector. Al Gore riep grote beleggers op om de focus te leggen op duurzame beleggingen. “De duurzame transitie voltrekt zich sneller dan gedacht, weten onder andere beleggers die niet tijdig uit steenkool zijn gestapt.”
APG en PPF APG vroegen Gore naar de meetbaarheid van de bijdrage van investeringen aan de 17 SDG-doelen. Gore antwoordde dat alhoewel het niet makkelijk is om een bijdrage per specifiek doel te bepalen, dit geen belemmering zou moeten zijn voor het investeren in duurzaamheid. Zijn bedrijf Generation Investment Management heeft zich gecommitteerd om onderzoek te blijven doen naar de invloed van investeringen op het gebied van duurzaamheid, en daar zouden APG, PPF APG en de andere klanten van APG van kunnen profiteren.
APG en PPF APG hebben eerder de Global Investor Statement on Climate Change (2011) ondertekend. APG werkt in opdracht van ABP aan ambitieuze ESG-doelen van ABP, en PPF APG scherpt daarop ook het ESG-beleid aan.

31-03-2017