Alwin Oerlemans

Alwin Oerlemans is sinds 1 april 2008 bestuurslid en sinds 1 januari 2010 werknemersvoorzitter van PPF APG. Zijn aandacht gaat voornamelijk uit naar de houdbaarheid en duurzaamheid van het fonds. Op deze pagina stelt hij zich graag aan jou voor.

Bij APG werk ik als Chief Strategy Officer samen met rechtenbeheer, asset management, deelnemingen (Loyalis, Inadmin, Inotime/Inovita, APG Service Partners) en de group afdelingen aan de strategie van ons bedrijf. Hiernaast lever ik bijdragen aan pensioenpublicaties, -conferenties, redacties en -trainingsprogramma’s (Nyenrode, ESAA, TIAS). Eerder werkte ik bij NIBC, Ministerie van Financiën, Universiteit van Maastricht en Nationale-Nederlanden. Ik heb een opleiding tot bedrijfseconometrist gevolgd, aangevuld met CFA (investment management) en FRM (risico management).
Binnen het bestuur van PPF APG houd ik me bezig met de beleidsgebieden financiën (vermogensbeheer), risicobeleid en governance.
PPF APG heeft als doel om een goed pensioen voor alle deelnemers en gepensioneerden waar te maken. Goed risicobeleid is de kern van het bestuursbeleid en stelt ons in staat om goede afwegingen te maken bij de te nemen risico’s om een goed pensioen mogelijk te maken. 
Communicatie naar de deelnemers en gepensioneerden is essentieel voor een fonds: zij geven het fonds hun vertrouwen. 
 
Mijn aandacht gaat de komende tijd mede uit naar de houdbaarheid en duurzaamheid van het fonds. Houdbaarheid gaat om een gezonde financiële setting voor het fonds en duurzaamheid over de wijze waarop we dat bereiken. Verantwoord beleggen vormt daarbij een aandachtsterrein.