Genio van der Schaft

Genio van der Schaft is sinds 26 oktober 2015 bestuurslid namens de werkgever. Genio heeft ruime, internationale ervaring op het gebied van besturen van organisaties, risicobeheer en uitbesteding. Op deze pagina stelt hij zich graag aan jou voor.

Ik verleen al ruim 25 jaar mijn diensten op het gebied van vermogensbeheer en risicomanagement aan pensioenfondsen. Vanuit mijn functies breng ik ruime, internationale ervaring in met het besturen van organisaties, risicobeheer en uitbesteding.
Binnen het bestuur van PPF APG houd ik mij bezig met de beleidsgebieden: besturen van een organisatie, administratieve organisatie en interne controle (AO/IC), risicomanagement en uitbesteding.
De pensioenwereld staat aan de vooravond van ingrijpende veranderingen, vooral door maatschappelijke ontwikkelingen en economische omstandigheden. Van belang is dat PPF APG nu en in de toekomst een houdbare en betaalbare pensioenvoorziening biedt voor alle deelnemers. Hierbij is het belangrijk dat de te maken keuzes expliciet gebaseerd zijn op een weloverwogen risicoafweging. Tegelijkertijd moet er rekening worden gehouden met de belangen van de deelnemers, pensioengerechtigden, slapers en de werkgever. De communicatie hierover moet helder zijn naar alle betrokkenen.
In mijn vrije tijd tennis en wandel ik graag. Ook ben ik zeer geïnteresseerd in kunst en bezoek ik graag kunstgaleries en musea.  Regelmatig bezoek ik cabaretvoorstellingen waarbij ik geraakt wordt door de serieuze onderwerpen die aan de orde komen en tegelijkertijd geniet van de humoristische wijze waarop ze worden gebracht.