René van der Zeeuw

René van der Zeeuw is sinds 13 februari 2014 bestuurslid namens de werkgever. Zijn jarenlange kennis en ervaring op het gebied van vermogensbeheer zijn een waardevolle aanvulling binnen het bestuur van PPF APG. Op deze pagina stelt hij zich graag aan jou voor.

Als vermogensbeheerder ben ik al ruim 25 jaar sparringpartner van pensioenfondsen voor beleggingsvraagstukken. In 2012 heb ik de Pension Executive Course doorlopen bij Nyenrode, wat mede de opstap is geweest om aan de andere kant van de tafel plaats te nemen.
Vanwege mijn 25 dienstjaren als vermogensbeheerder zal ik vooral op dit terrein van waarde kunnen zijn voor het bestuur. Andere zaken die mijn bovengemiddelde interesse hebben zijn risicobeleid en uitlegbaarheid van ons pensioen.
Succesvol zijn aan de asset-kant van de balans, zowel qua rendementen als kosten, is van doorslaggevende betekenis voor de  betaalbaarheid en houdbaarheid van onze pensioenvoorziening. En als we het dan ook begrijpelijk kunnen uitleggen, denk ik dat we onze rol als bestuur adequaat invullen, zowel naar de deelnemers als naar de toezichthouder.
Ik lees graag in mijn vrije tijd. Daarnaast houd ik van goed eten, sporten en ‘quality time’ met familie.