Ton van Gemert

Ton van Gemert is sinds februari 2022 kandidaat bestuurslid van PPF APG namens de werkgever. Sinds 22 september 2022 is Ton officieel door DNB getoetst als bestuurslid. Op deze pagina stelt hij zich graag aan jou voor.

Ton van Gemert
Ik heb een achtergrond als IT en Risk manager. Na mijn middelbare school ben ik gestart met Informatica waarna ik successievelijk de postdoctorale opleidingen IT audit (RE), Controlling (RC) en Accountancy heb doorlopen. In de afgelopen jaren heb ik Internal Audit en Finance afdelingen opgezet en de afdeling Security & IT Compliance geleid. Mijn risk en audit ervaring is in de afgelopen jaren opgebouwd bij ondernemingen in verschillende branches, waaronder financiële dienstverlening. De rode draad in de opgebouwde ervaring is software ontwikkeling, IT beheer en Informatie beveiliging.
Op basis van het voorgaande is het niet vreemd dat ik mij hoofdzakelijk richt op Data en IT. Onderwerpen die alle facetten van het pensioenfonds raken de deelnemers administratie, beleggingen en de fonds eigen kantoorautomatisering. Aangezien PPF APG bijna alle werkzaamheden heeft gedelegeerd aan APG, is het bewaken van onze deelnemersbelangen bij onze partners een belangrijk aandachtsgebied.
Data and IT with a mission! Het realiseren van onze doelstellingen als pensioenfonds kan niet zonder Data en IT, onze belangrijkste productie middelen….
Kan ik genieten van de natuur waar ik bijna dagelijks in wandel. Een aantal jaren geleden zijn we verhuisd naar de geboortestreek van mijn vrouw in het Limburgse heuvelland. Hier hebben we een kavel gekocht en een huis laten bouwen naar onze wensen. Afgelopen periode zijn er uiteenlopende klussen uitgevoerd, maar ondertussen is de tuin en huis behoorlijk op orde en kunnen we ervan genieten. Tenslotte ben ik sinds corona begonnen met Piano spelen, wat behoorlijk tegenvalt.