Nieuwe leden verantwoordingsorgaan

In mei benoemden we 3 nieuwe leden voor het verantwoordingsorgaan vanaf 2022. We stellen 2 van hen alvast aan je voor!

Anna Szymkiewicz

Ik kom uit Polen, ben 36 jaar en woon samen met mijn man Bart en onze dochter Sophie in Beek. Inmiddels werk ik 12 jaar bij APG, nu als Senior Business Manager bij Fiduciair Management in Heerlen en Amsterdam. Ik zie mezelf als probleemoplosser en verbinder tussen onze klanten en APG Asset Management. 

Graag draag ik bij aan het verder ontwikkelen van ons eigen pensioenfonds. Juist nu, in deze belangrijke fase, in de transitie naar het nieuwe pensioenstelsel. Ik ben ervan overtuigd dat mijn kritische, frisse blik en mijn doorzettingsvermogen van pas gaan komen in mijn nieuwe rol!

Douwe Swierstra

Samen met mijn vrouw Diete woon ik in Weesp, in een prachtig gemeentemonument. Wij hebben 3 zoons en 4 kleinzoons. Ik ben van 1952 en inmiddels ruim 7 jaar met pensioen. 

Mijn expertise is financieren, beleggen en (internationaal) vastgoed. Zo’n 20 jaar werkte ik in het buitenlandse bedrijf van ABN AMRO. Daarna was ik hoofd van de sectie Bouw & Vastgoed bij Fortis Bank Nederland en verantwoordelijk voor buitenlandse beleggingen bij Bouwinvest. Als gepensioneerde heb ik bijzondere interesse voor pensioenproblematiek. Maar ook hecht ik waarde aan solidariteit tussen de generaties. 

Mijn grootste hobby is goochelen. Zo bezoek ik congressen en concoursen en ben ik regelmatig jurylid, ook in het buitenland. Daarnaast adviseer ik de internationale organisatie FISM, met zo’n 50.000 aangesloten goochelaars uit 40 landen, en schrijf ik onder meer columns en artikelen voor het vakblad voor Nederlandse goochelaars.