Pensioen berekenen

Als je met pensioen gaat, heb je een aantal keuzes. Die keuzes hebben gevolgen voor de hoogte van jouw maandelijkse pensioenbedrag. Met de Pensioenplanner in Mijn PPF APG zie je direct hoe hoog jouw pensioen is in verschillende situaties.

Bereken wat voor jou de beste keuzes zijn

Je kunt jouw keuzes zo vaak als je wilt aanpassen. Zolang je je pensioenvoorstel niet definitief accepteert, zit je nergens aan vast. Zo kun je verschillende situaties bekijken en onderzoeken welke keuzes het beste bij jouw situatie passen.

Je maakt de volgende keuzes als je met pensioen gaat:

  • Pensioenleeftijd: vanaf welke leeftijd wil je met pensioen?
  • Deeltijdpensioen: ga je eerst gedeeltelijk met pensioen of meteen helemaal?
  • Partnerpensioen: wil je meer pensioen voor jezelf of voor je partner?
  • Variëren in pensioenhoogte: wil je tijdelijk een hoger of lager pensioen?

Wil je een berekening maken voor deeltijdpensioen? Dat is nog niet mogelijk in Mijn PPF APG. Daarvoor kun je contact opnemen met het klantteam.

“Kan ik rondkomen later?” en “Wanneer kan ik stoppen met werken?” Graag helpen wij jou om antwoord te geven op deze vragen. Helder Overzicht & Inzicht in Mijn PPF APG laat jouw financiële balans zien op jouw verwachte AOW-leeftijd. Op basis van wat wij al van jou weten, hebben wij berekend wat jouw verwachte inkomsten en uitgaven zullen zijn als je jouw AOW-leeftijd bereikt.

Lees meer over Helder Overzicht & Inzicht

Heb je jouw pensioenkeuzes bekeken en wil je nu je keuzes definitief vastleggen? Dan hoef je jouw pensioenplan alleen nog definitief te accepteren en de aanvraag te verzenden.

Lees meer over pensioen aanvragen

Heb je hulp nodig bij het maken van keuzes? Bel dan ons klantteam. Wij helpen je graag.