Wijzigingen in 2023: verhoging van pensioenen met 10% 

15 december 2022

Per 1 januari 2023 verhogen wij de (opgebouwde) pensioenen met 10%. De verhoging is voor iedereen die pensioen krijgt, opbouwt of heeft opgebouwd bij PPF APG. 

De inflatie in 2022 was erg hoog. Door de pensioenen met 10% te verhogen, groeit je pensioen in 2023 grotendeels mee met de prijsstijgingen. We beoordelen elk jaar opnieuw of je pensioen omhoog gaat. Verhoging is alleen mogelijk als de financiële situatie van het fonds en de regels dit toelaten.

Lees meer over de regels van verhoging in ons toeslagbeleid 

De verhoging geldt voor iedereen 

Bij het vaststellen van de verhoging is rekening gehouden met zowel de oudere, als de jongere (oud-)deelnemers van PPF APG. Dit noemen we ook wel evenwichtige belangenafweging. We vinden het belangrijk dat iedereen meer te besteden krijgt.  

Bouw je pensioen op bij PPF APG? 

  • Wij verhogen je opgebouwde pensioen met 10%. 
  • De pensioenpremie blijft in 2023 hetzelfde als in 2022: gemiddeld 27%.
  • Ook het opbouwpercentage blijft in 2023 hetzelfde als in 2022: 1,738%

Ontvang je pensioen van PPF APG?

  • Wij verhogen je pensioen met 10%.
  • Rond 23 januari 2023 staat je verhoogde pensioen op je rekening. 
  • Eind januari krijg je een betaalspecificatie. Hierop staat hoeveel pensioen je krijgt in 2023. 

Extra verdieping tijdens de online bijeenkomst 

Op 15 december vond onze online deelnemersbijeenkomst plaats. De komst van het nieuwe pensioenstelsel, de premie en de toeslagverlening in 2023 werden uitgebreid besproken. En beantwoorden wij jullie vragen. Heb je de bijeenkomst gemist of wil je hem graag terugzien?

Kijk de bijeenkomst terug

Bekijk de hoogte van je pensioen

Op Mijn PPF APG vind je jouw persoonlijke pensioenbedragen (inloggen met DigiD). De verhoging van je pensioen wordt eind december verwerkt. Neem begin januari een kijkje, zodat je weet wat er voor je aan pensioen is geregeld. Zo kom je niet voor verrassingen te staan.

Heb je nog vragen?

Onze contactgegevens vind je op onze contactpagina. Wij helpen je graag van maandag tot en met vrijdag tussen 08.30 en 17.00 uur.