a3fc7dbbfe5aa736bc0bc3483465a8ed

Emile Toes

Emile Toes is sinds februari 2020 bestuurslid namens de werknemers. Op deze pagina stelt hij zich graag aan jou voor.

Het bestuur moet zichtbaar en aanspreekbaar zijn.

Vanuit mijn functie als business consultant sta ik aan de basis van alle aan pensioen gerelateerde berekeningen. Ik breng de impact van wijzigingen in wet,- en regelgeving in kaart, en adviseer over de mogelijke oplossingsrichtingen. Ik analyseer pensioenreglementen en de wijzigingen daarop, en vertaal deze naar (onder andere) rekenregels voor het pensioensysteem. Daarnaast werk ik samen met de afdeling Fondsbediening bij het opstellen van adviezen en is mijn afdeling betrokken bij veel strategische projecten vanuit zowel APG als onze fondsen.

Binnen het bestuur van PPF APG ben ik betrokken bij het communicatie- en pensioenbeleid van het fonds.

Pensioen wordt steeds dynamischer; zowel qua toegankelijkheid als flexibiliseringsmogelijkheden. Als bestuur hebben wij de plicht om onze deelnemers op de momenten dat het er toe doet te begeleiden in de relevante keuzes. We willen dichtbij onze deelnemers staan die ook nog eens onze (ex-)collega’s zijn. Het beleid is daarin de basis. We leggen de rechten en plichten vast. Belangrijker is hoe we daarover communiceren. Wat kan de deelnemer van ons verwachten én wat kan het fonds van de deelnemer verwachten? Het continue veranderen en verbeteren van het antwoord op deze vragen is een voorrecht om onderdeel van te mogen zijn.

In mijn vrije tijd houd ik er van om naar buiten te gaan met mijn gezin. Van een avondje op de bank of achter de laptop kan ik ook prima tot rust komen.