a3fc7dbbfe5aa736bc0bc3483465a8ed

Lieke van der Horst

Lieke van der Horst is sinds 1 september 2021 bestuurslid namens de werknemer. Op deze pagina stelt zij zich graag aan jou voor.

Lieke heeft een achtergrond, expertise en interesse in zowel pensioenen als de beleggingswereld. Deze komen mooi samen in haar rol.

Ik heb een opleidingsachtergrond in zowel pensioenen (NETSPAR Master: Economics and Finance of Ageing) als Finance wat een mooie basis legt om de brug te kunnen maken tussen deze 2 vakgebieden. Daarnaast heb ik ruime ervaring als Portfolio Manager Commodities, waardoor ik de afwegingen die je aan de beleggingskant moet maken rond de 4 belangrijkste lijnen van risico, rendement, kosten en ESG goed begrijp en uit eerste hand weet wat het inhoud om pensioengeld te beleggen. Omdat ik de laatste jaren met een klein team aan veel verschillende grote projecten heb gewerkt waarbij het belangrijk was te prioriteren, structureren, overzicht te creëren en strategisch te denken en besluiten te nemen, heb ik veel aan deze skills kunnen werken. In mijn rol als voorzitter van de B&B commissie hoop ik ook met deze skills veel waarde te kunnen toevoegen.

Mijn focus binnen het bestuur ligt op het beleidsgebied ‘balansbeheer en beleggingen’. Ik ben dan ook voorzitter van de commissie ‘balansbeheer en beleggingen’. Daarnaast ben ik ook betrokken bij de werkgroep omtrent de Wet Toekomst Pensioenen.

De onderwerpen die langskomen binnen de B&B commissie brengen mijn achtergrond, expertise en interesse in zowel pensioenen als de beleggingswereld mooi samen. Ook vind ik het interessant om mee te denken over de implementatie van het nieuwe pensioensysteem omdat ik daarbij de theoretische kennis die ik tijdens mijn opleiding heb opgedaan in de praktijk te brengen.

Heb ik mij recentelijk gestort op een nieuwe hobby, namelijk de wereld van wijn. Middels intensieve cursussen, proeverijen en reizen naar wijngebieden, breid ik mijn kennis steeds verder uit en koop ik mooie wijnen om met vrienden en familie van te genieten. Daarnaast sport ik graag, waarbij ik nog al eens wissel tussen een aantal sporten. Ik zit graag op de racefiets, maar doe ook veel yoga en pilates. Als laatste, houd ik enorm van lekker eten, dus kook ik graag of bezoek ik goede restaurants in Nederland en het buitenland.