Pieter Kasse

Pieter Kasse is sinds 1 januari 2020 bestuurslid namens de werknemers. Op deze pagina stelt hij zich graag aan jou voor.

Ik ben al ruim 25 jaar -vanuit verschillende rollen- actief in de pensioensector: als ALM-er, als actuaris en als extern adviseur in een beleggingscommissie. In mijn huidige functie adviseer ik samen met mijn ALM-team onze pensioenfondsen op het gebied van strategisch beleggingsbeleid. Ik weet sociale en financiële aspecten van pensioen te verbinden en zet mijn capaciteiten graag in voor een gebalanceerd pensioen voor al mijn (oud-)collega’s van APG.

Binnen het bestuur van PPF APG ben ik betrokken bij het balansbeheer en het beleggingsbeleid van het fonds.

Pensioen wordt opgebracht uit premies en beleggingsrendement. Toekomstige rendementen zijn echter onzeker. Risico, rendement en kosten moeten dus worden afgewogen. In de zoektocht naar een passend evenwicht wordt een beroep gedaan op verschillende vakgebieden. In die omgeving waar finance, economie, actuariaat en beleggingen samenkomen voel ik mij goed thuis.

Sinds kort heb ik mijn duikdiploma, maar ik zoek het net zo graag hoger op wanneer ik op de ski’s sta of bergwandelingen maak. In het weekend kook ik graag en kan dan genieten van een goed glas wijn.