Pim Lausberg

Pim Lausberg is sinds september 2023 bestuurslid namens de werkgever. Pim heeft een brede achtergrond, expertise en interesse in de financiële sector. Deze ervaring komt van goed pas in zijn rol als bestuurslid bij PPF. Op deze pagina stelt hij zich graag aan je voor. 

Één portefeuille die zo goed mogelijk beantwoordt aan de doelstellingen van PPF en de belangen van haar deelnemers.

De ervaring en expertise die ik meeneem liggen in het beheer van breed gediversifieerde portefeuilles. Deze ervaring heb ik opgedaan in een team dat verantwoordelijk is voor de uitvoering van het allocatiebeleid en het risico-afdekkingsbeleid van pensioenfondsportefeuilles. Daarvoor heb ik me beziggehouden met het beheer van aandelen en alternatieve beleggingen.

Binnen het bestuur van PPF APG ben ik betrokken bij het beleid dat gaat over Balansbeheer en Beleggingen van het fonds.

Ik zie het als een uitdaging om een portefeuille te maken en een beleid te voeren die zo goed mogelijk aansluit bij de doelstellingen van PPF en de belangen van haar deelnemers. De grootste uitdaging is om dit waar te maken in een veranderende omgeving waarin we overgaan naar een nieuw pensioenstelsel en toegenomen vereisten op het gebied van milieu en klimaat.

In mijn vrije tijd trek ik er graag op uit met mijn gezin. Ik houd ook van lekker eten en ben dan ook een fervent hobbykok. Verder ben ik regelmatig in de sportschool te vinden.