Tijdlijn nieuwe regels voor pensioen

Uiterlijk 1 januari 2028 moeten alle pensioenfondsen zijn overgestapt op de nieuwe regels voor pensioen. Maar wat gebeurt er allemaal in de aanloop? 

Nieuwe regels voor pensioen van kracht

De Eerste Kamer stemt in met de Wet toekomst pensioenen. De nieuwe regels voor pensioen zijn vanaf nu van kracht.

  

Besluit sociale partners over pensioenregeling

Sociale partners (werkgevers en werknemers) beslisten over de inhoud van de pensioenregeling van PPF APG. Je kunt dit nalezen in het transitieplan.

 

Informatie over de nieuwe regels

Op basis van het besluit van de sociale partners is er een implementatie, transitie- communicatieplan gemaakt. We informeren jou zowel digitaal als per post over de nieuwe regels.

 

Voorlopig transitieoverzicht

Je ontvangt een voorlopig transitieoverzicht. In dit overzicht vind je een inschatting van jouw pensioen voorafgaand aan het overstapmoment. Daarin wordt duidelijk uitgelegd wat de verschillen zijn tussen het transitieoverzicht en het reguliere UPO (Uniform Pensioenoverzicht). In jouw persoonlijke omgeving vind je meer informatie.

Voorgenomen overstap

PPF APG voert de nieuwe regels voor pensioen naar verwachting in op 1 januari 2025. Dit is het moment dat de nieuwe regels gaan gelden voor de deelnemers van PPF APG en de gepensioneerden.

Definitief transitieoverzicht

In het definitieve transitieoverzicht in 2025 zie je wat de overgang naar de nieuwe regels voor pensioen voor jou persoonlijk betekent. In jouw persoonlijke omgeving vind je meer informatie.

Alle fondsen over op de nieuwe regels voor pensioen

Uiterlijk 1 januari 2028 moeten alle pensioenfondsen zijn overgestapt op de nieuwe regels voor pensioen.

Op de hoogte blijven?

Ook in onze nieuwsbrief houden we je op de hoogte over het vernieuwde pensioenstelsel. Ontvang je deze nog niet? Meld je dan nu aan.