Nettopensioen

Is je brutosalaris op basis van voltijd hoger dan € 105.075? Dan is de nettopensioenregeling van PPF APG interessant.

Met de nettopensioenregeling kun je over je salaris boven € 105.075 ook pensioen opbouwen. Op deze manier beperk je het pensioentekort voor jezelf en je eventuele partner en kinderen en ben je verzekerd bij arbeidsongeschiktheid.

PPF APG biedt de nettopensioenregeling aan sinds 1 april 2015. Want in dat jaar werd het onmogelijk om in de collectieve basispensioenregeling pensioen op te bouwen over het salaris boven € 100.000. Per 1 januari 2018 is dit bedrag verhoogd naar € 105.075.
In de nettopensioenregeling kun je ouderdomspensioen, partnerpensioen en wezenpensioen opbouwen voor je brutosalaris boven € 105.075. 
 
Je kunt er ook voor kiezen het partnerpensioen als risicoverzekering af te sluiten. Dan krijgen je partner en kinderen een uitkering als je overlijdt terwijl je nog in dienst bent. Overlijd je als je niet meer in dienst bent bij PPF APG, dan krijgt je partner geen pensioen vanuit deze risicoverzekering. 
Ga je deelnemen aan de nettopensioenregeling, dan sluit je een premieovereenkomst. De hoogte van de pensioenpremie is afhankelijk van je leeftijd. In de overeenkomst leg je vast met welk percentage van de pensioenpremie je inlegt, waarmee PPF APG belegt. Dit is 25, 50, 75 of 100 procent. 
 
Ook kun je ervoor kiezen dat je niet spaart voor na je pensioendatum, maar dat je partner en/of kinderen een uitkering krijgen als je overlijdt terwijl je in dienst bent bij APG. Je betaalt dan alleen de risicopremie. Gebruik de rekenhulp om te zien hoe je je pensioentekort kunt beperken.
Je betaalt onder voorwaarden geen premie als je arbeidsongeschikt raakt.