Pensioen aanvragen

Wil je binnen 12 maanden met pensioen gaan? Vraag jouw pensioen dan digitaal aan in Mijn PPF APG. Je ziet direct wat je aan pensioen gaat ontvangen. Wel zo makkelijk!

In Mijn PPF APG doorloop je stap voor stap alle keuzes die je hebt. Je ziet vervolgens direct wat dit financieel voor jou betekent. Je kunt je keuzes zo vaak aanpassen als je wilt. Heb je alles naar wens ingevuld? Accepteer dan jouw pensioenplan en de aanvraag is verzonden. Je ontvangt van ons een bevestiging per post en bij jouw berichten in Mijn PPF APG. Daarna is jouw aanvraag definitief.

Loonheffingskorting is een korting op de inkomstenbelasting en de premie volksverzekeringen die je betaalt. Als PPF APG loonheffingskorting voor jou toepast, blijft er dus meer pensioenuitkering voor jou over. Deze korting mag maar bij één werkgever of uitkeringsinstantie worden toegepast.

Je mag zelf kiezen op welk inkomen je de loonheffingskorting laat toepassen. Kijk op de site van de Sociale Verzekeringsbank voor meer hulp bij uw keuze.

  • De DigiD app om in te loggen op Mijn PPF APG. Of inloggen met DigiD met extra controle via SMS; deze extra veiligheidscontrole activeert u via de site van DigiD. Vergeet niet om de keuzemogelijkheid ‘Altijd inloggen met de DigiD app of sms-controle’ op ‘actief’ te zetten.
  • Rekeningnummer waarop we je pensioen mogen overmaken.
  • Toestemming van je partner als je het partnerpensioen wilt verhogen of verlagen.
  • Je bepaalt zelf de ingangsdatum van je pensioen. Standaard gaat je pensioen in op de eerste dag van de maand die volgt op de datum van je aanvraag. Als je bijvoorbeeld op 12 augustus je pensioen aanvraagt, dan gaat je pensioen in op 1 september. Je kunt geen pensioen aanvragen vanaf een datum die in het verleden ligt.
  • Je kunt je pensioenaanvraag niet wijzigen. Bereken daarom vooraf goed wat de financiële gevolgen van je keuzes zijn.

Woonachtig in buitenland

Als je in het buitenland woont en de Nederlandse nationaliteit hebt, kun je ook een DigiD aanvragen. Op DigiD voor Nederlanders in het buitenland kun je lezen hoe je dit doet. Heb je geen Nederlandse nationaliteit, dan kun je helaas geen DigiD aanvragen. Neem dan telefonisch contact met ons op.

Telefonisch aanvragen

Je kunt je pensioen ook telefonisch aanvragen bij ons klantteam. Wij sturen je dan het aanvraagformulier met een voorlopige opgave per post toe. Als je ons voorstel accepteert, stuur je het aanvraagformulier ingevuld naar ons terug.
Heb je hulp nodig bij het aanvragen van je pensioen? Bel dan ons klantteam. Wij helpen je graag.