Pensioen berekenen of aanvragen

Zes maanden voor je AOW-leeftijd ontvang je een aanvraagformulier van ons. Hiermee kun je je pensioen aanvragen.

Bereken of u eerder met pensioen kunt

Bereken zelf eenvoudig je pensioen in Mijn PPF APG. Je ziet direct de gevolgen van de keuzes die je maakt. Bijvoorbeeld wat het betekent als je eerder met pensioen gaat.

Je kunt uw keuzes zo vaak als je wilt aanpassen. Jouw aanvraag wordt pas definitief als je in de laatste stap op de knop 'definitief accepteren' klikt. Direct online aanvragen? Dat is alleen mogelijk als je binnen zes maanden met pensioen mag.

Een halfjaar voor je pensioenleeftijd krijg je van PPF APG een aanvraagformulier waarmee je je pensioenkeuzes kunt doorgeven. Wil je eerder dan de 67-jarige leeftijd met pensioen? Neem contact op met PPF APG of kijk in Mijn PPF APG voor een aanvraagformulier.
Je krijgt je eerste pensioenuitkering aan het eind van de maand waarin je je pensioen laat ingaan. Van je maandelijkse ouderdomspensioen houden we de loonheffing en de loonafhankelijke bijdrage Zorgverzekeringswet in. Het maandelijkse ouderdomspensioen is inclusief vakantiegeld.

Je pensioen vraagt je aan via de beveiligde omgeving van onze website: Mijn PPF APG. Door het aanklikken van de knop rechtsboven op de website kom je in het aanmeldscherm van 'Mijn PPF APG’. Je logt in met jouw DigiD. Heb je nog geen DigiD? Vraag deze dan aan via www.digid.nl.

Als je in het buitenland woont en de Nederlandse nationaliteit hebt, kun je ook een DigiD aanvragen. Op DigiD voor Nederlanders in het buitenland kun je lezen hoe je dit doet. Heb je geen Nederlandse nationaliteit, dan kun je helaas geen DigiD aanvragen.