a3fc7dbbfe5aa736bc0bc3483465a8ed

Meer pensioen voor jou of je partner

Je kunt je ouderdomspensioen uitruilen voor meer partnerpensioen voor je partner. Of andersom.

Hoger partnerpensioen

Het is mogelijk om bij pensionering opgebouwd ouderdomspensioen om te ruilen voor een hoger partnerpensioen. Dit heet ‘uitruil’. Uitruilen kan een slimme keuze zijn, bijvoorbeeld wanneer je partner zelf een lager ouderdomspensioen opbouwt.

Er zijn voorwaarden voor het uitruilen van pensioen, meer lees je daarover in het pensioenreglement, artikel 14. Uitruil is een eenmalige keuze en kan niet ongedaan worden gemaakt. Laat je daarom goed informeren over uitruil van ouderdomspensioen voor partnerpensioen.

Via Mijn PPF APG kan je zien wat de gevolgen van uitruil voor je pensioen zijn. Je kan hier ook uitruil aanvragen.

Hoger ouderdomspensioen

Bij pensionering kan je opgebouwd partnerpensioen ook omruilen (uitruil) voor een hoger ouderdomspensioen. Bijvoorbeeld als jouw partner zelf een goede pensioenregeling heeft, of wanneer je geen partner (meer) hebt.

Wanneer je bij pensionering een partner hebt, moet hij/zij toestemming geven voor uitruil. Er zijn voorwaarden voor het uitruilen van pensioen, meer lees je daarover in het pensioenreglement, artikel 14. Uitruil is een eenmalige keuze en kan niet ongedaan worden gemaakt. Laat je daarom goed informeren over uitruil van partnerpensioen voor ouderdomspensioen.

Via Mijn PPF APG kan je zien wat de gevolgen van uitruil voor je pensioen zijn. Je kan hier ook uitruil aanvragen.