Nieuwe pensioenregeling PPF APG: wat kun je verwachten?

14 februari 2024

PPF APG stapt vanaf 1 januari 2025 over op de nieuwe regels voor pensioen. Dan gaat jouw (opgebouwde) pensioen over naar de nieuwe regels. Er is al veel bekend over de  invulling van het nieuwe pensioen. We informeren je over de belangrijkste veranderingen.  

Afspraken vernieuwde pensioenstelsel

Veel blijft hetzelfde, maar er verandert ook wat. Dit geldt voor jou als je bij APG werkt of hebt gewerkt. En als je al pensioen ontvangt. Om de overgang te maken, heeft werkgever APG samen met sociale partners afspraken gemaakt. Dit staat in een transitieplan. Verder heeft PPF APG ook een implementatieplan en een communicatieplan gemaakt. Hierin staan de afspraken over de nieuwe regels voor je pensioen, hoe PPF APG het (technisch) gaat uitvoeren en hoe we de deelnemers gaan meenemen. Wil je deze plannen lezen?

De belangrijkste veranderingen

Op 1 januari 2025 gaat jouw pensioen over naar de nieuwe regels. Wat verandert er vanaf dat moment voor jou? Op deze pagina lichten we de belangrijkste veranderingen toe voor jouw situatie. 

Wanneer hoor je meer van ons? 

In het najaar van 2024 ontvang je van ons een persoonlijk overzicht. Hierin zie je hoeveel pensioen je naar verwachting krijgt. Dit is een inschatting. In het voorjaar van 2025 ontvang je een brief van ons met daarin het definitieve bedrag dat in jouw pensioenpot zit. Dit kan je dan ook terugvinden op Mijn PPF APG. Krijg je al pensioen van PPF APG? Dan ontvang ook jij een brief van ons in het voorjaar van 2025. De betaling van jouw pensioen loopt gewoon door tijdens de overgang naar de nieuwe regels.

Wat kan ik nu al doen?

Wij raden je aan om te kijken of jouw gegevens nog goed staan op Mijn PPF APG. Kijk bijvoorbeeld of jouw bankrekeningnummer, de gegevens van jouw partner en jouw e-mailadres kloppen. Verandert jouw situatie? Geef dit dan zo snel mogelijk aan ons door. Bijvoorbeeld als je gaat samenwonen of als je gaat scheiden.  Kies op Mijn PPF APG gelijk voor digitaal ‘ja’. En vul jouw e-mailadres in. Daar houden we je op de hoogte over de overgang van jouw pensioen naar de nieuwe regels.