Toelichting op je pensioenoverzicht: partnerpensioen

Je hebt je Uniform pensioenoverzicht (UPO) gekregen. In deze toelichting vind je meer informatie over je UPO.

Je krijgt het UPO 1 keer per jaar. Het geeft je inzicht in het partnerpensioen dat je van PPF APG krijgt. Bewaar het overzicht goed, zo houd je een helder beeld van jouw pensioen.

Controleer je persoonlijke gegevens

 

Jouw pensioenoverzicht is gebaseerd op de gegevens die wij van jou hebben. Kloppen de gegevens op je UPO niet? Neem dan contact met ons op.

Je pensioengegevens

Hier zie je het soort uitkering dat je van ons krijgt. Je krijgt partnerpensioen.

 

Je krijgt iedere maand partnerpensioen. Op je pensioenoverzicht zie je het bedrag dat je dit jaar van ons krijgt, inclusief vakantiegeld.

De genoemde bedragen zijn bruto. Dat betekent dat er nog loonheffing en de bijdrage Zorgverzekeringswet (Zvw) van af gaan. Hoeveel loonheffing en bijdrage Zvw ervan af gaan, zie je op de betaalspecificatie die je in januari van dit jaar hebt gekregen.

De hoogte van je pensioen staat niet vast. Bekijk hoe zeker jouw pensioen is en welke risico’s invloed kunnen hebben op jouw pensioen.

Toeslagverlening

Wij proberen jouw pensioen elk jaar mee te laten groeien met de stijging van de prijzen. Dit noemen we ‘toeslagverlening’. Dit kan alleen als onze financiële situatie goed genoeg is en we voldoen aan de wettelijk gestelde eisen. Elk jaar beoordeelt PPF APG of jouw pensioen wordt verhoogd. Je opgebouwde pensioen is op 1 januari 2022 niet verhoogd. Dit is verwerkt in je UPO.

 

Heb je een vraag over je pensioen? Dan kun je altijd terecht bij ons Klantteam.