Beleggen

Het geld in jouw pensioenpot beleggen wij voor je, zodat we rendement kunnen maken voor jouw pensioen. Zo zorgen we voor een goed pensioen.

We houden rekening met jouw leeftijd

We blijven het geld in alle pensioenpotten gezamenlijk beleggen volgens de nieuwe regels voor pensioen.

Het geld dat we verdienen met beleggen verdelen we over de individuele pensioenpotten. Jouw pensioenpot gaat onder de nieuwe regels meer meebewegen met de economie. Hierdoor gaat het pensioen eerder omhoog en omlaag. Behalve jouw pensioenvermogen, zie je straks ook je verwachte pensioen. Dit pensioen is een verwachting en staat dus nog niet vast.

Risico afbouwen

Je verwachte pensioen beweegt minder mee met de resultaten van de beleggingen dan je pensioenpot. Dat komt, doordat we de opbrengsten verdelen afhankelijk van je leeftijd. Zo zorgen we samen voor een goed en stabiel pensioen.
 

  • Ben je nog jong?
    Dan duurt het nog lang voor je met pensioen gaat en kunnen we wat meer risico nemen. Hierdoor schommelt jouw pensioenpot meer. Er is namelijk nog veel tijd om mogelijke dalingen weer goed te maken.
  • Kom je dichter bij je pensioendatum?
    Dan heb je al veel opgebouwd in jouw pensioenpot en wil je meer zekerheid over de hoogte van je pensioen na pensionering. Daarom bouwen we het risico steeds meer af naarmate je ouder wordt voor een zo stabiel mogelijk pensioenkapitaal.