Ga ik er straks op vooruit met de nieuwe pensioenregels?

We verwachten dat je pensioen beter is met de nieuwe regels, maar sommige mensen zullen mogelijk minder voordeel ervaren. Als dit gebeurt, kan PPF APG hen compenseren. De nieuwe regels zorgen er ook voor dat pensioenfondsen minder reserves hoeven aan te houden. Daardoor kan jouw pensioen eerder omhooggaan als het goed gaat met de economie. Maar ook kunnen dalen als het minder goed gaat met de economie.

Om te voorkomen dat jouw pensioen lager wordt, houden we wel een reserve aan: de solidariteitsreserve. Met deze reserve zorgen we ervoor dat we de pensioenen zo stabiel mogelijk houden. Het geld in jouw pensioenpot beleggen wij voor je, zodat we meer rendement kunnen maken voor jouw pensioen.

Ben je nog jong? Dan duurt het nog lang voor je met pensioen gaat. We beleggen dan met meer risico voor jou. Er is namelijk nog veel tijd om mogelijke dalingen van de beleggingen weer goed te maken. Kom je dichter bij de datum dat je met pensioen gaat? Dan heb je al veel opgebouwd in jouw pensioenpot. Je wil dan meer zeker zijn over de hoogte van jouw pensioen nadat je met pensioen gaat. Daarom beleggen we met minder risico. Het rendement op de beleggingen verschilt zo per leeftijdsgroep.

Alles weten over de nieuwe pensioenregels?

We hebben de belangrijkste informatie voor je op een rij gezet. Bekijk de laatste updates over de veranderingen in jouw pensioen.