Pensioen in het buitenland

Woon je in het buitenland en krijg je pensioen van PPF APG? Hieronder lees je welke zaken je goed moet regelen.

Omdat je in het buitenland woont, betaal je misschien in 2 landen belasting. Om ervoor te zorgen dat dit niet gebeurt, maakte Nederland met een aantal landen afspraken. Deze afspraken staan vast in de belastingverdragen.

Je kunt misschien vrijstelling krijgen voor het betalen van loonheffing op jouw pensioen van PPF APG. Je hoeft in dat geval géén loonheffing te betalen. Je vraagt vrijstelling aan bij de Belastingdienst, afdeling Buitenland. Telefoonnummer +31 55 538 53 85. Hiervoor heb je ons loonheffingsnummer nodig. Dit is: 003 028 136 L02.

Krijg je vrijstelling? Dan stuurt de Belastingdienst je een verklaring. Stuur een kopie van deze verklaring én het diensttijdoverzicht naar ons via het contactformulier of naar:

Stichting Personeelspensioenfonds APG
Postbus 637
1000 EE Amsterdam

Je vindt meer informatie op de site van de Belastingdienst.

Als je in het buitenland woont sturen wij je elk jaar het formulier Levensbewijs. Je krijgt dit formulier, omdat we van buitenlandse gemeenten géén bericht krijgen wanneer je overlijdt. Dit formulier moet je laten invullen én ondertekenen door de ambassade, het consulaat, de burgerlijke stand of een notaris. Daarna stuur je het aan ons terug.

Doe je dat niet? Dan stoppen wij jouw uitkering. Is jouw uitkering gestopt en stuur je alsnog het formulier Levensbewijs terug? Dan betalen wij jouw uitkering weer uit en krijg je ook een nabetaling over de periode waarin de uitkering niet is uitbetaald.

Vanuit het buitenland krijgen wij wijzigingen van jouw gegevens niet automatisch door. Deze gegevens moet je zelf doorgeven: